Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου ο Στυλιανός Τζιρίτας, με την ευκαιρία των γενεθλίων του 105,5 στο Κόκκινο, παρουσιάζει τις “Διαφορετικότητες” στο υπόγειο του six d.o.g.s. Μια βραδιά αφιερωμένη σε 4 διαφορετικούς συνθέτες/μουσικούς της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δομής. Τους καλλιτέχνες θα συστήνει στο κοινό ο ίδιος ο Στυλιανός Τζιρίτας με μια σύντομη εισαγωγή πριν από την έναρξη κάθε σετ.

Συμμετέχουν οι Αντώνης Λιβιεράτος, Big Fat Lips, Bellerophone και ((gildedbrute)), όλοι τους μουσικοί με δισκογραφία και ευνοϊκές κριτικές όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Ο Αντώνης Λιβιεράτος είναι ενεργός μουσικά από το 1982 είτε ως solo καλλιτέχνης είτε ως μέλος των Κεφάλαιο 24 (a.k.a. Chapter 24), Dr.Atomik, Livieratos Ensemble. Παλιότερα και των Sigmatropic και Illegal Operation. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Σ. Δεμπόνος, Μ. Αγγελάκης, Σ. Μπαρκί, Σ. Τζιρίτας κ.α. Έχει επίσης συνθέσει μουσική για τον κινηματογράφο και για θεατρικές παραστάσεις.

Ο Big Fat Lips είναι ο Νίκος Μαρδάκης. Έχει κυκλοφορίες σε φυσική και ηλεκτρονική μορφή, έχει συνεργαστεί με αρκετούς μουσικούς της εγχώριας σκηνής και έχει υπάρξει μέλος πολλών συγκροτημάτων και συλλογικών προσπαθειών. Έχει εμφανιστεί σε συναυλιακούς χώρους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο και έχει πάρει μέρος σε διάφορα φεστιβάλ. Έχει επίσης γράψει τη μουσική για την παράσταση Pillowman (Θέατρο του Νέου Κόσμου/2011).

O Δημήτρης Σαντζιλιώτης (δηλαδή ο Bellerophone) κυκλοφορεί μουσική για παραπάνω από 10 χρόνια. Χρησιμοποιεί αναλογικά μέσα, ηχογραφώντας σε πραγματικό χρόνο και ελάχιστη επεξεργασία.

O ((gildedbrute)) είναι ο Δήμος Μαμαλούδης και έχει μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει δύο δίσκους. Ο ίδιος περιγράφει το αμάλγαμα ήχων που παράγει ως μια πρόσμιξη shoe gaze, σκληρού ήχου και αφιονισμένης ρυθμολογίας


Leave a comment

Your email address will not be published.


Post Comment